2009-03-03
 23:34:58

Plugg i Tyskland

Ja. Då kanske man kommer åka till Tyskland till hösten för att plugga lite ^^,
5 veckor ser det ut som just nu, sen kanske det blir längre när man väl är där, eller om man ska vidare till Frankrike eller Holland sen. Så ser höstens planer ut nu iaf.. Som jag känner just i detta ögonblick.. Vill ju lära mig något nytt, tyska, så varför inte passa på (^^,)
Kommer ev få med mig Hanna oxå ^^,



Tyska för nybörjare i Düsseldorf
5 veckor
15 juni - 17 juli eller
7 september - 9 oktober 2009

Braheskolan erbjuder i samarbete med IS Düsseldorf sommarkursen Tyska för nybörjare. Under fem intensiva veckor får du prova på ett helt nytt språk och lära känna en ny kultur. Kursen är kostnadsfri och fördelarna med att lära sig tyska på plats i Tyskland är många.

Düsseldorf – en oupptäckt pärla i hjärtat av Europa. Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och bland tyskar känd under namnet ”Die längste Theke der Welt” (världens längsta bardisk). Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen med en kopp kaffe på den vackra strandpromenaden vid Rhen.



Under fem veckor har du själv möjlighet att upptäcka Düsseldorf samtidigt som du lär dig grunderna i det tyska språket. Våra lärare har alla tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa tyskstuderande svenskar. Undervisningen, som uppgår till 4 lektionstimmar om dagen, bedrivs i våra lokaler centralt i stan. Studiegruppen är liten och du får kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Dina nya kunskaper har du möjlighet att snabbt omsätta i praktiken – oavsett om det handlar om att köpa bröd på bageriet, beställa en öl i baren eller presentera dig för rumsgrannen.

Vid sidan av undervisningen organiserar vi en dag i veckan intressanta utflykter och exkursioner. Här är exempel på aktiviteter som kan stå på agendan:
* Dagsutflykt till Köln med besök i den gotiska domkyrkan.
* Stadsvandring i Medienhafen, stadsdel i Düsseldorf som bjuder på mycket intressant arkitektur.
* Utflykt till Bonn med besök på Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland. Här exponeras den tyska efterkrigstiden på ett mycket medryckande sätt.
* Båtutflykt till Kaiserswerth, ett historiskt centrum.
* Stadsvandring i Wuppertal och åktur med linbanan "Schwebebahn", 12 meter över floden Wupper.

Upptäck fler länder
Düsseldorfs läge i Europa bjuder dig även möjlighet att upptäcka andra närliggande länder. Frankrike, Belgien och Holland ligger alldeles runt hörnet – med snabbtåg tar du dig t ex till Brüssel/Amsterdam på två timmar. På närmare håll finns även de intressanta städerna Köln, Bonn och Essen. De ligger alla i Tysklands i mest invånartäta delstat Nordrhein-Westfalen som har 18 miljoner invånare på en yta lika stor som Småland.

Boende
Ett fåtal rum på studenthem kommer att stå till förfogande. För dessa är det först till kvarn som gäller. Övriga kursdeltagare kommer att få utförlig information om olika boendealternativ som organiseras på egen hand.

Vem kan söka?
Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har vissa förkunskaper och vill repetera dessa välkomnas. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år, då det rör sig om folkhögskolestudier.

Ansökan: Anmälningsformulär finns här eller beställs hos Braheskolan på telefon: 0390 – 56600 eller laddas ner som PDF-fil. (se nedan). Till det ifyllda anmälningsformuläret bifogar du ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill studera tyska i Tyskland.

Vid frågor och funderingar vänligen kontakta IS Düsseldorf: +49-211-86202060/75 eller [email protected]


Erika

Spännande.. :)



PUBLICERAT: 2009-03-04, 00:56:13 | URL: http://tripteaser.blogspot.com/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:


« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: