2007-12-29
 22:54:10

Socialt då

Verkligen jätte socialt...

Jaja.. Ny musik å gotta mig med iaf...

2007-12-28
 23:42:04

3 dagars migrän ><

Blev hemkörd utav min moster på Annandag jul, gick ut me hundarna och kände att ja hade fått migrän, en ny smärta ><.. Ont så ja mår illa. Fast har inte varit ljud, eller ljuus känslig denna gången, vilket är tur.

Är inne på 3 dagen nu och hoppas på att de ska släppa. Igår sov ja en massa & åt Eeze, idag blev de massa alvedon och en väldigt stark Panodil, som ja fick av min moster som me har migrän.. Jäklar va dosig i huvudet jag blev på den.. Riktigt skumt kändes de...

Hoppas på att de gått över till imon

Vill att vädret ska vara bra imon så att ja kan ut i skogen en stund me Indra..

2007-12-23
 22:01:18

Något roligt

Jag vill göra något skoj me håret. Kanske bara för en liten stund men iaf något. INTE klippa mig bara
Kanske inte mina färger här men ändå, själva tanken

image102 (Lunah på Badboll) Hoppas de är oki att ja tog bilden

image103 (Also Lunah på Badboll)

Eller  som Bissa
image104

2007-12-23
 21:20:16

London<3

?En helg i London, och jag är KÄR!!

I'm in love in Camden Town.... ? Finns inga ord riktigt som förklarar hur de var där... Skulle lätt flyttat till Camden, om ja hittat ett roligt jobb.

Va på Dream Tempel med., en progg-fest i London... Träffade Petra, Johanna o Sara. Lärde känna en jätte mysig kille med, Benjamin?

image97 Petra o jag


image98 Benjamin, jag o JohannaTack så jätte mycke för helgen i London♥
Igår hade jag & min kusin bestämt för å baka godis, & godis blev de... I massor

image99


Använde oss av nästan 2,5kg choklad^^
        blev lite CornFlakesgodis

Vi hade skoj under baket, men har fortfarnde inte fått någon julstämning... N'ästa år, så ska jag fira där de finns snö, i fjället kanske... Om jag ens kommer fira överhuvudtaget... Julen i mina ögon är väldigt överskattat, allt handlar typ om presenterna osv... Inga presenter nästa år, bara umgås med nära å kära... Skulle vilja fira med vänner faktiskt. Men får se va som händer... ! 1 helt år kvar... Hinner hända en massa

Kanske inte ens bor här, Kanske får jobbet i Uppsala som ja sökt, då, va händer då?
Jag hade inget o göra för någon dag sedan, så tog ö räknade mina kjolar som ja har hemma^^, bara för att..
Blev 11-14 stycken^^, hihiih.. De ni...

Mina älskade kjolar^^ HAHA..Ska försöka få bild på alla, skulle vara skoj å se.. Tycker jag

2007-12-17
 23:48:18

Dödsmisshandel

Har du viljan att stoppa våldet?
Läs, kopiera och lägg ut i din blogg!

image228

( Känsliga varnas )


Till minne av John Hron

Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.KOPIERA OCH SÄTT IN PÅ DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!
STOPPA VÅLDET!!

2007-12-10
 20:59:47

Önskar

Jag önskar mig en ny piercing.. Antingen en Septum, en Vertical labret, eller en Dermal Anchors!!

ÅÅÅ jag vill verkligen ha något nytt, något fint, något annorlunda^^,Jag  var i stan idag med Emo o Annie, stog på Cafe'et Hello i stan, så kommer de fram en tjej när Annei står o snackar om sitt hår, hon står ett tag å pratar me Annie. Efteråt frågar hon mig

-Hon:  Men ditt måste vara äkta, gud så lent
-JAg: klart
-Hon: Heter du möjligtvis Sandra
-Jag: Jo, de gör ja
-Hon: Känner du någon som heter Micke, från STHLM,
-Jag: ee, jo de gör jag väl
-Hon: Som kallas för Aladdin?
-Jag: JA, jo de gör ja
-Hon: Får jag fråga dig en sak, å svara ärligt
-Jag: Ja visst fråga på.
-Hon: När han var här nere, hände de något mellan er två då?
-JAg: NEJ!
-Hon: Okej. ville bara veta.När hon gick iväg så slog de mig. HON var Aladdins EX. Som han blev tillsammans med igen efter att han varit här nere å hälsat på mig förra sommaren.. OPPS! ^^ hahah. Skrev ett SMS till Aladdin efter att hon hade gått. Fick som svar: NEj för faen, frågade hon de? Bla bla, visste att ni skulel springa på varandra tidsnog, menar, Halmstad är inte så stort,
Han ringer till mig med och sa att hon har känt sig hotad utav mig enda sedan första gången^^, "Hoppas du var extra söt, nu när hon träffade dig"
Han är för go ^^, Kändes lite skoj att hon kände sig hotat.. haha.. Eller inte så, men skoj ändå^^,

Fått veta att han ångrar att han "släppte" mig. Hihi^^, han tycker att avståndet spelade stor roll, var bla pga de som var anledningen.

Tror ni inte att hon är inne på Indiska, när jag var där me^^ haha...

2007-12-05
 23:21:35

Jaha

Det med utbildningen, kanske inte var så smart ändå.
Tänkte på de, HUNDsjukvården är på 2 år, distans.
DJURsjukvård är på 2 år, i Skara.

Går jag på HÖGSKOLAN i Skara, så får jag nästan garanterat jobb efteråt + att jag har utbildningen på mer än bara hund, även om hundar står mig varmast om hjärtat. Kan jue alltid gå HUNDsjukvården efter eller nåt.

Men ska först å främst gå på folkhögskolan i Glimåkra, Konstahantverk, Textil. Sen får vi se om jag har orken och styrkan att ta mig igenom 2 år (frivillig) utbildning på högskola.


Vad tror ni? Vad hade jag passat bäst som? Vilken utbildning skulle passat mig?

2007-12-05
 22:42:20

Let me go!

Kom in här. *Poff* så var de ja tänkte skriva borta, ifrån mina tankar alltså. Kanske kommer på de lite senare

Har blivit utmanad utav Isa att skriva 5(?) positiva grejer i mitt liv just nu(?)Orkar inte just nu. Mina tankar är ute & flyger någon helt annanstans, ersatt tankarna med en huvudvärk som inte vill försvinna. Så sorry alla som vill veta de positiva i mitt liv just nu (som verkligen är jätte mycke, NOT), jag får skriva de positiva senare.

Imon ska jag, försöka, ringa vårdcentralen, måste kolla upp mitt blodvärde, vitaminbrist, å allt sånt dära, mår riktigt illa idag.
Ska försöka ringa till min tatuerare Bily med.. Ska jue göra en tatuering för att fira att jag klarade uppkörningen första gången, en Fenix, i färgen röd eller brun. Inte riktigt bestämt mig på den punkten. Hoppas oxå att han inte ställer in så som han gjort tidigare..,

image94Hittat en riktigt intressant utbildning jag skulle vilja läsa. Iofs på distans, men ändå, alltid skoj med nya kunskaper

Hundsjukvårdskursen

Syfte/mål

Hundsjukvårdskursen är en unik kurs skriven av veterinärer. Den har funnits i Sverige sedan 1970-talet. Hundsjukvårdskursen är en brevdistanskurs som riktar sig till alla med specialintresse för hund.

Många avsnitt vänder sig till dem som arbetar professionellt med hundsjukvård och som vill få en djupare och bredare kunskap om de ämnen och arbetsuppgifter som en djursjukvårdare dagligen träffar på.

Kursen skapar även en möjlighet för hundpsykologer, hundmassörer och intresserade hundägare att få djupare kunskap i hundsjukvård.

Kursinnehåll
Kursen innehåller ämnen som anatomi - hundkroppens uppbyggnad, fysiologi - hundkroppens normala funktion, bakteriologi, farmakologi och mycket mer. Den beskriver även det normala arbetet på en djurklinik med allt från kontakten med djurägarna till olika undersökningsmetoder och operationer.

Självklart ges utbildning i många av de sjukdomar som hundar kan drabbas av och hur de ska behandlas.

Hur kursen är uppbyggd
Kursen sker helt och hållet på distans. Den består av 24 brev som skickas ut en gång per månad.
Varje brev innehåller mellan 80-100 sidor som behandlar olika ämnen. Breven avslutas med arbetsblad med frågor på innehållet. Svaren på arbetsbladen kommer med nästkommande brev. På så vis
kontrollerar studenten att hon/han förstått innehållet. Det tar alltså ungefär 2 år att bli klar och sammanlagt erhålls 2000 sidor vilket fyller 5 pärmar. Kursen avslutas med en frivillig tentamen. Därefter kan kursen användas som uppslagsverk under många år framöver.

Priser
Den totala kostnaden för kursen där allt kursmaterial ingår, är 8200 kronor (2007). Vid en eventuell tentamen tillkommer en extra avgift. För utlandsstudenter tillkommer extra portokostnad.

Generösa grupprabatter ges.

2007-12-04
 20:40:36

I did it!!

Idag 10,30 hade jag min uppkörning
             OCH
Jag klarade de!!

image93

Nu ska de firas med en liten tatuering, imon ska ja ringa till Billy ^^,  

Så jäkla glad för de^^    varit ute å kört nästan hela dagen^^, eller, fick köra pappa till Biltema, Jula å Donken...
hahha.. Men åååå va glad jag är att änligen klarat av denna delen.. Nu återstår resten av livets utmaningar..

Ska man hitta en liten bil nu oxå, så ja kan ta mig runt hit å dit^^

image92

2007-12-02
 17:25:40

Fläta håret, på med reflexen, ut på lång promenad med hundarna

Inga online på msn, så göra mig i ordning för att gå en lång promenad med Nicki å Indra, Vicki går jag ut med senare. Ska vara ute å gå till de att Miami Ink börjar vid sju, och nu är klockan halv 6. Lagom lång promenad för både mig & mina små söta bebisar..

Vad skulle jag gjort utan er? Helt ärligt!?
image91 Ser ut som att dom håller händerna^^ Elller hu? hihihi Mina Älsklingar, mina små fisar

Kanska tar ett & annat kort sen? ^^


Tillbaka igen. Blev bara 1  timmes gång ><, men hade ingen klockan så visste inte hur mycke den va, & missa Miami Ink vill ja jue inte.

Att gå, promenera, de gör mig lugn, en sån avslappning med att vara ute och gå. Mycke tack vare hundarna oxå... Hade varit roligt att ha någon å prata med ibland, när man är ute å går, man kan gå så mycke längre utan att märka att tiden försvinner, och det är jue precis de ja vill, att tiden ska försvinna!
Går jue iosf å pratar med Nicki och Indra, mycke bra svar ifrån dom får ja^^ hahah